PLANT / ADVIES
Boomkwekerij Gerrit Luiten is gevestigd op het eiland Walcheren in Zeeland.DSC06817
Omdat we planten kweken in de zware kleigrond weten we als geen ander hoe je op de beste manier kunt tuinieren in de Zeeuwse bodem. Planten en bomen die in de kleigrond opgekweekt zijn groeien uitstekend in onze Zeeuwse klei.
Het is belangrijk om de structuur van de grond in orde te maken voordat er geplant gaat worden. De beste manier is om de grond vooraf goed luchtig te maken. Ook is drainage van groot belang om het overtollige regenwater vlot af te voeren.
Voor een goede groei van uw beplanting is elk jaar bemesting nodig, informeer hierover naar onze organische meststoffen.

 

 

 

MIX5korrelDCM mix: organische mestkorrels. Bij ons verkrijgbaar in zowel klein- als grootverpakking.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze specialiteit is kustbeplanting.
Door zilte zeewind groeien planten vaak moeizaam, maar daar heeft de Olijfwilg (Eleagnus ebbingei) geen last van. Deze plant is wintergroen en ideaal geschikt als haag. Verder is de olijfwilg ook decoratief op stam of geschikt als leivorm.

elaeagnus-ebbingeielaeagnus-ebbingei2

Een ander voorbeeld is de Steeneik (Quercus ilex). Een bladhoudende boom die goed bestand is tegen zeewind. De Quercus ilex wordt in Nederland in steeds meer tuinen geplant om privacy te creƫren. Dit vanwege zijn wintergroene blad.

quercus_ilexquercus_ilex2

De Pinus is ook zeer geschikt om aan de kust te planten. Naast dat hij wintergroen is heeft de Pinus een decoratief blad.

pinus-pineapinus-pinea2